Kwetsbaarheid
Opening
Toen Jezus zich als de opgestane Heer openbaarde deed Hij dat met de kwetsbaarheid van zijn wonden. In deze opening ga je samen bedenken wat dit voor jullie taak betekent.

Vanuit ons leven
☐ Doe een rondje
- Wanneer heb jij je voor het laatst kwetsbaar opgesteld binnen je taak in de gemeente?
- Vroeg dat iets van jezelf, of ging het vanzelf?
- Wat heeft het opgeleverd?
Naar de Bijbel
In de bijbel lezen we dat Jezus na zijn opstanding verschijnt aan zijn leerlingen. Tomas is op dat moment niet aanwezig. Wanneer hij hoort van de verschijning zegt hij: Ik geloof het pas als ik zijn wonden in zijn handen kan zien én kan voelen. Even later verschijnt Jezus weer aan zijn leerlingen en nodigt hij Tomas uit om zijn wonden te zien én te voelen.
Jezus stelt zich kwetsbaar op en laat zich kennen door de aanraking van zijn wonden. Tomas gelooft wat hij ziet en voelt! Tomas kan op zijn beurt door de aanraking zijn eigen wonden ervaren. En zich weer aan laten raken door een ander. Er zit beweging in, het leeft! Hierdoor kan een levend geloof ontstaan.
Lees Johannes 20:24-29 en neem bij het lezen een situatie in je gedachten die bij jullie op de agenda staat, of waar jullie binnen je taak mee te maken hebben.
Terug naar ons leven
☐ Voor mij
Maak de zin af: Kwetsbaarheid betekent voor mij…
Schrijf dit op een post-it en plak het op een groot vel papier. Hang het zo dat het voor iedereen zichtbaar is tijdens de vergadering.
☐ Raak
Bespreek in twee- of drietallen:
- Wat raakt je bij het gelezen gedeelte? Probeer het concreet toe te passen op je taak in de gemeente of op een agendapunt voor vandaag.
- Wat neem je mee uit de tekst?
☐ Raak
Bespreek met elkaar:
- Als kwetsbaarheid tonen beweging en leven geeft, wat betekent dat voor jullie agendapunten of je taak binnen de gemeente?
- Wat is jullie eigen rol hierin?
Maak het concreet, schrijf het op en neem het mee.
☐ Gebed
Bid om kwetsbaarheid, beweging en een levend geloof in je persoonlijk leven. Zodat het door mag werken in jullie werk binnen en buiten de gemeente.