Kinderen (8-11 jaar)
Kinderen van 8-11 jaar hebben een grote sprong gemaakt in hun ontwikkeling. Ze beginnen hun abstracte denken te ontwikkelen waardoor je hen inzicht kunt geven in de historische en thematische lijnen van de Bijbel. Ook zijn ze meer bezig met hun plek in de groep. Daarom voor hen geen verhaal en kleurplaat maar uitdagende werkvormen, nieuwe inzichten en groepsvorming.
Tieners (12-15 jaar)
Tieners zijn druk bezig met identiteitsontwikkeling en spiegelen zich daarbij aan anderen. Ze gaan op zoek naar wat zij zelf geloven en kunnen kritisch zijn over het geloof van ouders of de kerk. Juist voor tieners is het belangrijk om te starten in hun leefwereld en van daaruit de relevantie van het geloof te ontdekken. We geven veel aandacht aan relatie, sfeer en veiligheid in de groep omdat ze in die relatie iets van God kunnen ervaren.
Jongeren (16-18 jaar)
Jongeren komen voor veel keuzemomenten en kruispunten te staan. Ze zoeken hun eigen weg in het leven, liefst in verbinding met anderen. In hun geloofsontwikkeling zijn ze soms zoekend en kritisch en soms juist heel radicaal. In de bijeenkomsten voor jongeren ontdekken ze samen met leeftijdsgenoten hoe de Bijbel aansluit bij hun vragen en keuzes. Er is ruimte voor kritisch nadenken en aandacht voor navolging en reflectie op hun levensweg.
Jongvolwassenen (19-25 jaar)
Je bent volwassen maar voelt je vaak nog niet thuis in kringen van volwassenen. Je leven is dynamisch en veeleisend. Als je op zoek bent naar diepgang, echte rust, en naar ruimte voor je eigen inzichten of twijfels, dan willen we jou en je leeftijdsgenoten met deze bijeenkomsten inspireren.
Kringen
In kleine groepen kun je gemeenschap ervaren, je geloof delen en samen van betekenis zijn. Wij bieden inspiratie voor laagdrempelige ontmoetingen of diepgaande gesprekken met alleen volwassenen of met jong en oud samen.
Ouders
Voor ouders die willen groeien in hun rol, die struikelen, vallen en weer opstaan, die zoeken naar wegen om het geloof voor te leven, bieden wij verschillende cursussen aan. In de ontmoeting met andere ouders uit je gemeente vind je herkenning en erkenning bij elkaar, krijg je concrete handvatten en kun je nieuwe inspiratie opdoen.
Werkers in de kerk
Als je actief bent in je gemeente, doe je dat waarschijnlijk vanuit liefde en dienstbaarheid. Maar het is wel fijn als je je ook bekwaam voelt voor je taak en weet waar je met je vragen terecht kan. Daarom geeft Leren in de kerk toerusting en handreikingen voor iedereen die een taak heeft in de gemeente.
Gemeentebreed
Naast het werk in doelgroepen en kringen is het mooi om ook als hele gemeente elkaar te ontmoeten en je geloof te delen. Dat kan door gemeentedagen, – weekenden of trajecten waarbij je langere tijd met hetzelfde thema bezig bent. Zo ontstaat er verbinding tussen generaties en leer je van en met elkaar.