Introductie op de module In Gods ogen

Tijdens de puberteit is het zelfbeeld kwetsbaar. Tieners zijn continu bezig zichzelf te spiegelen aan elkaar en hun idolen. Dit kan voor veel onzekerheid zorgen. Deze module biedt ruimte voor open en eerlijke gesprekken over onzekerheid en schaamte. Maar daarnaast wil het laten zien dat God ieder mens heeft gemaakt als een kostbaar individu met een doel: om voor en met Hem te leven.

Bij deze module horen de volgende bijeenkomsten:

1. Masker 
Soms doe je je anders voor dan je bent, dan zet je een masker op. Schaamte kan je in de weg staan om jezelf te zijn. Deze bijeenkomst biedt werkvormen om samen in gesprek te gaan over onzekerheid.

2. Levensfase
Een bijeenkomst die de spanningen van de tienerleeftijd relativeert. Je bent nog jong, maak je niet te druk over zaken die er later niet meer toe doen. Probeer je te richten op wat echt waardevol is in het leven.

3. Falen
Iedereen maakt fouten, jij ook en ik ook. Dat verandert niets aan Gods liefde voor ons. Je hoeft je bij God niet beter voor te doen dan je bent, je hoort bij Hem.

4. Beeld van God
Deze bijeenkomst gaat over wat God voor ons wil. Wij zijn als mensen naar Zijn evenbeeld gemaakt. Dat betekent dat we gemaakt zijn om liefde uit te stralen. Met al je talenten mag je aan de wereld laten zien wie God is.

5. Samen aan de slag
Een praktische bijeenkomst over eerlijk zijn tegen jezelf, elkaar en God. Verschillende werkvormen bieden elk een eigen perspectief om aan de slag te gaan met de vragen en worstelingen die tieners ervaren bij hun zelfbeeld en Godsbeeld.

 

Auteur van deze module: Daniël Kehanpour