Introductie op de module De Redder komt

In het Oude Testament ontdek je een refrein: er is kwaad en mensen lijden - God stuurt een redder - dat helpt (soms/even) - maar er is meer nodig. Zo wijzen de redders in het Oude Testament vooruit naar de perfecte Redder die op aarde kwam als baby Jezus.

Met deze module kijken we naar een paar redders uit het Oude Testament om samen uit te kijken naar Redder Jezus. Deze module past dan ook goed bij de tijd van Advent en Kerst.

Bijeenkomsten:

  1. God stuurt een bevrijder - Over Mozes
  2. God stuurt een koning - Over David
  3. God stuurt een profeet - Over Elia
  4. God stuurt de Redder! - Over de komst van Jezus naar de aarde. Met een creatieve opdracht als afsluiting van de module.

 

Fragmenten uit: God stuurt een profeet

Kern van de bijeenkomst
God stuurt de profeet Elia als het volk Israël Hem vergeet en Baäl gaat dienen. Elia brengt Gods woorden over en laat zien hoe machtig God is. Dat helpt, even... maar er is een perfecte profeet nodig die alle mensen kan redden van hun afgoden.

Gespreksvraag
Stel dat jij in een raket naar Mars zou mogen en je wist dat je niet meer terug kon komen, wat zou je dan in ieder geval meenemen? Waarom juist dat?

Uitleg
De dingen die jij mee zou willen nemen naar Mars zijn voor jou belangrijk. Zo belangrijk dat je ze niet zou willen missen. Zijn ze voor jou misschien ook belangrijker dan God? In de Bijbel worden dingen die je belangrijker vindt dan God afgoden genoemd. En vandaag gaan we het hebben over een koning en zijn volk die een afgod dienden.

Marshmallow-spel
Neem allemaal een marshmallow in je mond en zeg tegelijk 'Kappen met die onzin!'. Eet de marshmallow niet op, maar stop er nog een bij en zeg weer 'Kappen met die onzin!'. Ga hier net zolang mee door tot alle monden propvol marshmallows zitten. Wie krijgt er dan nog een herkenbaar woord uit?
Leg de link: Als je mond vol zit met marshmallows kun je niet goed praten. Zo kun je als profeet Gods woorden ook niet doorgeven als je hart vol is met afgoden en zonden.

 

Auteur van deze module: Ingrid Plantinga

Op onze nieuwsbrief abonneren.