Introductie op de module Heel gewoon

Deze module is geschikt voor de tijd van Advent en Kerst. Het gaat over hoe verrassend gewoon het Kerstverhaal eigenlijk is. Jezus komt niet met veel bombarie, maar heel nederig. En zo komt Hij heel dicht bij ons.

De bijbeenkomsten van deze module zijn oorspronkelijk geschreven voor het gemeenteproject 'God komt in het gewone'. Maar ze zijn ook los daarvan te gebruiken.

Bijeenkomsten:

  1. Theofilus - Gewoon echt Het Kerstverhaal is geen sprookje maar geschiedschrijving. Lucas deed onderzoek en schreef dit op voor Theofilus. God kwam in onze werkelijkheid. Maakt dat ons tot een Theofilus, een liefhebber van God?
  2. Maria - Gewoon bereid Een gewoon meisje van wie we niet veel meer weten dan haar bereidheid om te doen wat God vroeg. God spreekt tot gewone mensen in hun gewone leven. Wil jij daarnaar luisteren?
  3. Zacharias - Gewoon stil Hij wordt letterlijk stil gezet en ontdekt dat God veel groter is dan hij verwacht had. Kun jij ook leren om stil te zijn voor God?
  4. Elisabet - Gewoon trouw Ondanks haar verdriet om haar kinderloosheid was zij trouw in het dienen van God. Wat zal God in jouw leven doen als je trouw bent in het dienen?
  5. Herders - Gewoon aan het werk Gods feest breekt door in het dagelijks leven van gewone mensen. God zelf komt en het teken is een gewone voerbak, een baby en een paar doeken. God voelt zich niet te goed voor jouw gewone leven!

Je kunt deze module aanvullen of afsluiten met de mini-musical die hoort bij het gemeenteproject 'God komt in het gewone'!

 

Auteur van deze module: Ingrid Plantinga

Op onze nieuwsbrief abonneren.