Leren in de Kerk > Spoorzoeken > Waar woont God > Introductie op Waar woont God

Introductie op de module Waar woont God?

De vraag waar God woont is een concrete vraag die kinderen kan bezig houden. Voor hen is het belangrijk om God ergens te kunnen plaatsen. En daarom geeft de Bijbel daar ook allerlei beelden voor: de hemel, tabernakel, tempel, Jezus als Immanuel.

Die verschillende woonplaatsen vertellen steeds weer dat God ernaar verlangt om dichtbij de mensen te zijn, om bij hen te wonen. Dat is dan ook de boodschap van deze module!

Bijeenkomsten:

  1. Tuin van Eden God wandelt met Adam en Eva als hun buurman. Als zij van de verboden boom eten en zich voor Hem verstoppen ontstaat er afstand.
  2. Tabernakel Ook al wonen de mensen niet meer in de tuin van Eden, God wil nog steeds contact. Daarom laat Hij de tabernakel bouwen.
  3. Tempel Als het volk een eigen land heeft mogen ze een tempel bouwen als woonplaats voor God. Hier kunnen ze bidden en offeren.
  4. Immanuel Jezus komt op aarde als de 'God met ons'. De God die wil wonen tussen de gewone, kleine en slechte mensen.
  5. Heilige Geest Als Jezus naar de aarde is stuurt Hij zijn heilige Geest om in ons hart te wonen. Zo dichtbij is God nog nooit geweest.
  6. Nieuwe hemel en aarde Eens komt de dag dat Jezus terugkomt en God de aarde en de hemel nieuw zal maken. Dan zal God voor altijd bij ons wonen en wij bij Hem.

 

Auteur van deze module: Ingrid Plantinga

Op onze nieuwsbrief abonneren.