Thuisvieringen – Blijdschap

Niet elk onderdeel van het programma past bij elke situatie. De een viert samen met zijn tienerkinderen of peuters, de ander viert alleen, met zijn partner of met een aantal vrienden. Dus kies zelf de onderdelen die passen bij jouw thuisviering en vink ze aan.

Je kunt de onderdelen aanvinken die je wilt gebruiken. Klik daarna op 'download' en je krijgt je op maat gemaakte opening als pdf om uit te printen.
Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn en dit is gratis.

Een gezegende viering gewenst!

 • Vooraf
  Het gaat vandaag over blijdschap, dus maak er iets feestelijks van. Zet een taart, hapjes, cola, wijn of iets dergelijks klaar. Hang een slinger of een paar ballonnen op of steek gezellige kaarsjes aan.

 • Intro
  Jezus koos ervoor om op aarde te komen en mens te worden zoals wij. Hij is een baby geweest, een peuter, een tiener, een volwassen man. Hij is vast ook wel eens ziek geweest, kreeg de baard in de keel en ging wekelijks met zijn ouders mee naar de synagoge (de kerk van toen). Zou Hij ook hetzelfde gevóeld hebben als wij of zou dat bij Hem anders werken?
  Het gaat in de thuisvieringen over de emoties van Jezus. Vandaag over Jezus en blijdschap.

 • Bijbellezing
  Lees Lucas 19: 29-40.
  (Of lees het verhaal over de intocht uit een kinderbijbel. Let dan op dat je stopt voor het gedeelte over Jezus’ tranen. Vandaag gaat het over de blijdschap.)
  Tip: Steek voordat je gaat lezen een kaars aan als symbool van Gods licht en aanwezigheid.

  Jezus komt Jeruzalem binnen. De stad waar hij zal sterven. En Hij besluit om er iets heel feestelijks van te maken. Hij rijdt op een ezelsveulen. Dat betekent dat Hij als de beloofde koning de stad binnen komt. De mensen leggen jassen neer als een rode loper. Ze zwaaien met takken en roepen Hem toe. Jezus begint de laatste week van zijn leven met een feest. Er zijn een paar farizeeën die het maar niks vinden en ze zeggen tegen Jezus dat Hij het feest moet stoppen. Maar daar wil Jezus niets van weten. ‘Als de mensen hun mond houden dan zouden de stenen wel beginnen te juichen!’ Jezus kiest ervoor om blij te zijn. Hij werd mens zoals wij en Hij houdt van blijdschap. Hij is gekomen om ons echte blijdschap te brengen.

 • Collecte
  Kijk wat het collectedoel van je gemeente is of zoek samen een ander goed doel. Vraag iedereen om iets van zijn eigen geld daarvoor te geven.

 • Bidden en danken
  Neem de tijd voor gebed. Zoek voorbede-punten op via de website van je gemeente en inventariseer dankpunten (dank bijvoorbeeld voor de dingen waar jullie blij van worden). Als je met meer mensen bent kun je de punten op briefjes schrijven en onder elkaar verdelen.