Thuisvieringen – Geen kant op kunnen

Niet elk onderdeel van het programma past bij elke situatie. De een viert samen met zijn tienerkinderen of peuters, de ander viert alleen, met zijn partner of met een aantal vrienden. Dus kies zelf de onderdelen die passen bij jouw thuisviering.

Je kunt de onderdelen aanvinken die je wilt gebruiken. Klik daarna op 'downloaden' en je krijgt je op maat gemaakte opening als pdf om uit te printen.
Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn en dit is gratis.

Een gezegende viering gewenst!

 • Vooraf
  Het gaat in deze serie thuisvieringen over de woestijn. Creëer een hoekje in je woonkamer waar je het thema visueel maakt met bijvoorbeeld zand, wat stoere stenen en een cactus.
  Als je met kinderen viert kun je de wekelijkse knutsel er ook bij leggen zodat het thema groeit in de komende weken.

 • Kaars
  Steek een kaars aan als teken van Gods licht.

 • Intro
  Het gaat in de komende thuisvieringen over de woestijntijd. We reizen met het volk Israël mee door de woestijn en spiegelen hun tocht aan onze levens in een periode van droogte. Hoe houden we God in het oog? Vandaag gaat het over de doortocht door de Rietzee. Het is een beslissend moment in Gods bevrijding van zijn volk.

 • Bijbellezing
  Het volk Israël zat eerst vast in Egypte en God bevrijdde hen. Maar op hun vlucht komen ze opnieuw vast te zitten en kunnen ze geen kant op: voor hen is de zee en achter hen het leger van Farao...

  Lees Exodus 14 voor (of lees het verhaal over de doortocht door de Rode Zee voor uit een kinderbijbel) en geef de anderen deze opdrachten:
  - Luister met je ogen dicht en stel je voor dat jij een kind bent dat aan de Zee staat te wachten. Zie je het water voor je? Voel je het zand onder je voeten en de wind op je wangen? Hoe zou je je voelen?
  - Of teken tijdens het luisteren een stripverhaal van drie plaatjes over een kind dat dit meemaakt.