Thuisvieringen – Genoeg voor elke dag

Je kunt de onderdelen aanvinken die je wilt gebruiken. Klik daarna op 'downloaden' en je krijgt je op maat gemaakte opening als pdf om uit te printen.
Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn en dit is gratis.

Een gezegende viering gewenst!

 • Vooraf
  Vandaag gaat het over het manna. In de Bijbel staat dat het naar honingkoek smaakte. Serveer daarom bij deze thuisviering zelfgemaakte gebak met honing of koop bijvoorbeeld baklava.

 • Kaars
  Steek een kaars aan als teken van Gods licht.

 • Intro
  Het gaat in deze thuisvieringen over de woestijntijd. We reizen met het volk Israël mee door de woestijn en spiegelen hun tocht aan onze levens in een periode van droogte. Hoe houden we God in het oog? Vandaag gaat het over God die zijn volk te eten geeft, niet veel, niet weinig maar precies genoeg.

 • Bijbellezing
  Nadat het volk Israël die bijzondere tocht door de Rietzee heeft meegemaakt beginnen ze aan een lange reis door de woestijn. En dat is niet altijd even comfortabel...

  Lees Exodus 16 voor (of lees het verhaal over het manna voor uit een kinderbijbel).

  Word jij wel eens chagrijnig als je honger hebt? Na een tijdje raakt het eten dat de Israëlieten hebben meegenomen op. Al snel zien ze het niet meer zitten en beginnen tegen Mozes te klagen.
  God gaat op een heel bijzondere manier voor eten zorgen: Hij geeft manna, een spulletje dat zomaar op de grond valt en waarvan ze brood kunnen maken.
  Er zijn een paar bijzondere dingen met het manna aan de hand. Ze kunnen het niet bewaren. Ze moeten er dus op vertrouwen dat God de volgende dag weer voor hen zorgt. En er is nog iets geks. Als ze aan het oprapen zijn en de een meer heeft gepakt dan de ander, blijkt aan het eind toch dat iedereen precies heeft wat hij nodig heeft. Op de zevende dag moeten ze rust houden. Dan is de portie extra die ze de vorige dag hebben opgeraapt nog helemaal OK. Zo zorgt God iedere dag voor genoeg brood en iedere week voor genoeg rust.