Thuisvieringen – Eenzaamheid

Niet elk onderdeel van het programma past bij elke situatie. De een viert samen met zijn tienerkinderen of peuters, de ander viert alleen, met zijn partner of met een aantal vrienden. Dus kies zelf de onderdelen die passen bij jouw thuisviering en vink ze aan.

Je kunt de onderdelen aanvinken die je wilt gebruiken. Klik daarna op 'downloaden' en je krijgt je op maat gemaakte opening als pdf om uit te printen.
Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn en dit is gratis.

Een gezegende viering gewenst!

 • Intro
  Jezus koos ervoor om op aarde te komen en mens te worden zoals wij. Hij sloot vriendschap met mensen net zoals wij. Maar zijn vrienden lieten Hem uiteindelijk allemaal in de steek.
  Het gaat in de thuisvieringen over de emoties van Jezus in de laatste week van zijn leven. Vandaag over Jezus en eenzaamheid.

 • Bijbellezing
  Lees fragmenten uit Macus 14 en 15 over hoe Jezus door allerlei mensen en zelfs door God in de steek gelaten werd. Print hiervoor deze bijlage voor iedereen die meedoet uit en verdeel de rollen. Lees daarna de fragmenten samen hardop voor zodat er een levendig hoorspel ontstaat.

  Met jonge kinderen kun je het verhaal over de kruisiging van Jezus voorlezen uit een kinderbijbel.

  Tip: Steek voordat je gaat lezen een kaars aan als symbool van Gods licht en aanwezigheid.

  Dit is een enorm trieste geschiedenis. Het ene nare na het andere gebeurt. Judas verraadt Jezus, zijn vrienden vluchten, Petrus doet of hij Jezus niet kent, de mensen roepen dat Hij dood moet, ze maken Hem belachelijk en zelfs God laat Hem in de steek. Helemaal alleen sterft Jezus. Zo eenzaam als je je maar kunt voorstellen.
  En dan gebeurt er iets bijzonders. Het zware gordijn in de tempel scheurt doormidden op het moment dat Jezus sterft. Door dat gordijn konden mensen niet zomaar op de meest heilige plek in de tempel komen. Ze mochten niet dichtbij God komen. Maar nu kan dat wel! Door de dood van Jezus komt God heel dichtbij ons. Wij hoeven ons nooit zo eenzaam te voelen als Jezus omdat God altijd bij ons is!

 • Bidden
  Spreek een kort gebed uit waarin je Jezus bedankt dat Hij jullie eenzaamheid heeft gedragen aan het kruis en alle andere dingen die jullie op het kruis gespijkerd hebben.