Thuisvieringen – Euforie

Niet elk onderdeel van het programma past bij elke situatie. De een viert samen met zijn tienerkinderen of peuters, de ander viert alleen, met zijn partner of met een aantal vrienden. Dus kies zelf de onderdelen die passen bij jouw thuisviering en vink ze aan.

Je kunt de onderdelen aanvinken die je wilt gebruiken. Klik daarna op 'downloaden' en je krijgt je op maat gemaakte opening als pdf om uit te printen.
Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn en dit is gratis.

Een gezegende viering gewenst!

 • Vooraf
  Het is Paasfeest! Temidden van alle sores van de Coronacrisis vieren we dat God hoop en nieuw leven geeft in uitzichtloze situaties! Dus maak er vandaag een feestje van. Versier de kamer met bloemen en een Paastak. Begin met gebak of andere lekkere dingen.

 • Intro
  Jezus koos ervoor om op aarde te komen en mens te worden zoals wij. Dat liep niet goed af want Hij werd gedood aan een kruis. Zo eindigt zijn leven. Of toch niet?
  Het ging in de thuisvieringen over de emoties van Jezus in de laatste week van zijn leven. Nu zorgt het einde van zijn leven voor onverwachte blijdschap, euforie, tijd voor een feestje!

 • Bijbellezing
  Tip: Steek voordat je gaat lezen een kaars aan als symbool van Gods licht en aanwezigheid.

  Jezus is dood. Dat weet iedereen in Jeruzalem. Maar dan komen er vrouwen die zeggen dat Hij weer leeft. En even later beweert Petrus dat ook. De vrienden van Jezus weten niet wat ze ervan moeten denken.

  Lees Lucas 24: 36-48. Teken ondertussen smileys van alle emoties waar je over hoort in dit verhaal.

  Met jonge kinderen kun je het verhaal over de opstanding van Jezus voorlezen uit een kinderbijbel.

  Eerst zijn de vrienden van Jezus in verwarring, als ze Jezus zien zijn ze bang. Ze snappen er niks van. Hoe kan dit? Staat er een geest of een spook voor hen? Pas als ze Jezus mogen aanraken en Hem zien eten weten ze zeker dat Hij het is. Jezus, die een mens was zoals zij.
  Dan worden ze ongelooflijk blij. Dit hadden ze nooit verwacht! Het lijkt wel een mega-surprise-party! Ze voelen een grote euforie van binnen. En Jezus zegt: Deze blijdschap mogen jullie overal gaan doorgeven. Iedereen moet het goede nieuws over mij horen!