Opzet

Thuisvieringen - 'Hij werd mens zoals wij'

Voor wie?
Vanwege het Coronavirus kunnen gemeenten niet samenkomen op zondagochtend. Maar dat betekent niet dat je niet kunt vieren! We bieden je ideeën aan voor een thuisviering. Die kun je met je eigen gezin gebruiken of eventueel op kleine schaal met een paar kringgenoten. Onderdelen uit de programma's kun je ook gebruiken om te delen in de appgroep van je kring of club zodat je toch contact met elkaar blijft houden.
In de thuisvieringen sluiten we aan bij elementen die ook in de normale kerkdienst een plek hebben.

Waarover?
We bieden een aantal thuisvieringen aan voor de lijdenstijd waarbij het overkoepelende thema is:
Hij werd mens zoals wij.
Jezus heeft in alle diepte ervaren wat het is om mens te zijn. Hij kan ons helemaal begrijpen. Vanuit dit thema focussen we op emoties die een rol spelen in de laatste week van Jezus’ aardse leven:

  • Blijdschap – Intocht in Jeruzalem, feest in de straten
  • Verdriet – Intocht en Jezus’ tranen om Jeruzalem
  • Boosheid – Tempelreiniging
  • Angst – Tuin van Getsemane
  • Eenzaamheid – Verlatenheid aan het kruis
  • Euforie – Opstanding
Emoties zijn herkenbaar voor jong en oud en daarom geschikt als thema voor de thuisvieringen. Aan deze thema's koppelen we telkens een Psalm omdat juist in de Psalmen gevoelens een belangrijke rol spelen.

Hoe?
De programma's kun je bekijken en downloaden zonder inlogcode. Je kiest zelf welke onderdelen je wilt gebruiken. Als je hebt aangevinkt wat je wilt gebruiken klik je op 'Downloaden' en krijg je een pdf van je op maat gemaakte programma die je kunt uitprinten.

De programma's zijn geschreven door Ingrid Plantinga, theoloog en projectleider bij het Praktijkcentrum.
Op onze nieuwsbrief abonneren.