Voor wie is deze website?
Voor iedereen die graag in groepen wil leren in de kerk! Er zijn materialen en pagina's voor kinderleiding, tienerleiders, kringleiders en kringleden, jeugdwerkers en ambtsdragers.

Waarom kan ik sommige pagina's niet openen?
Voor het bekijken van programma's voor groepen heb je een account nodig. Je kunt daarvoor een abonnement aanvragen op deze site.

Hoe kan ik zelf een programma op maat samenstellen?
Je klikt op de methode die je wilt gebruiken en kiest een bijeenkomst. Dan kom je in een formulier waarin je onderdelen kunt aanvinken. Je vinkt aan welke onderdelen passen bij je groep, bij de tijd die je hebt of bij wat je aanspreekt. Je klikt op 'opslaan' en dan wordt er een pdf gemaakt van jouw programma op maat.

Waar vind ik mijn programma op maat als ik de website heb afgesloten?
Je eigen op maat gemaakte programma's worden voor je bewaard. Je vindt ze onder 'Mijn account' en 'Mijn programma's'.

Kan ik mijn programma's later nog bewerken? 
Nee, als je een programma hebt opgeslagen kun je het helaas niet meer bewerken. Wil je toch nog aanpassingen doen, dan kun je de originele bijeenkomst op de website opnieuw openen en aanpassen. Dan wordt er wel opnieuw een credit van je account afgeschreven.

Kost het geld om een programma te bekijken?
Nee. Als je een account hebt kun je gratis alle bijeenkomsten inzien. Pas als je een programma opslaat wordt er een credit van je account afgeschreven. Wij vertrouwen erop dat gebruikers hier geen misbruik van maken door onderdelen uit programma's te kopiëren zonder dat ze het opslaan en ervoor betalen.

Mag ik mijn programma's met anderen delen?
Nee. De abonnementen en de op maat gemaakte programma's zijn persoonsgebonden. Je mag het programma dus gebruiken voor je eigen groep, maar niet delen met andere groepen of groepsleiders.

Waarom mag dit niet?
Voor een bijbelstudie- of catecheseboek moet elke deelnemer betalen. Maar voor het maken van online materialen is ook geld nodig en dat komt binnen via de abonnementen. Als mensen onze programma's aan elkaar doorsturen kunnen we ons werk niet blijven doen.

Wie maken de materialen op deze site?
Het materiaal wordt ontwikkeld door medewerkers van het Praktijkcentrum en uitgeverij Buijten & Schipperheijn. Bij de ontwikkeling van materialen werken we samen met theologen, didactici, agogen, redacteuren, studenten theologie en vormgevers. De projectleiding ligt bij Ingrid Plantinga en Anko Oussoren van het Praktijkcentrum.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een mailtje en wij antwoorden je graag!

Op onze nieuwsbrief abonneren.