Introductie op de module All you need is love

Liefde is een belangrijk thema in de Bijbel. Het is ook een belangrijk thema in het leven van tieners. Relaties zijn vaak belangrijk voor hen. Vriendschappen, verliefdheden, de relatie met hun ouders.

Deze module sluit goed aan bij hun leefwereld en helpt hen om met een frisse blik naar de Bijbel te kijken. Want ook daar staan veel liefdesverhalen waar wij wat van kunnen leren. Over de mooie kanten van liefde en de niet zo mooie.

De module gaat verschillende vormen van liefde bij langs: familieliefde, vriendschap en lichamelijke liefde. We eindigen bij de liefde die geen enkel eigenbelang kent. De onvoorwaardelijke liefde van God.

 

Bij deze module horen de volgende bijeenkomsten:

1. Alles is liefde
Een introducerende bijeenkomst over liefde in het algemeen. Wat voor associaties, vragen en ideeën hebben de tieners hierbij?

2. Familieliefde
Deze bijeenkomst gaat over storge: genegenheid tussen kinderen en ouders, familieleden, natuurlijke liefde.  Wij kijken hiernaar aan de hand van het verhaal van de moeders die hun kind bij Salomo brengen.

3. BFF's
Deze bijeenkomst gaat over fileo: vriendschap tussen mensen. Deze bijeenkomst is vormgegeven aan de hand van het verhaal David en Jonathan.

4. Eros
Deze bijeenkomst gaat over Eros, lichamelijke liefde. Verschillende verhalen in de Bijbel betrekken we daarbij: Amnon en Tamar, Jakob en Rachel en natuurlijk het bijbelboek Hooglied.

5. Zonder eigenbelang
Deze bijeenkomst gaat over Agape: onbaatzuchtige liefde. Het gaat over Gods grote liefde voor mensen, die het meest ervaren in het leven, sterven en opstaan van Jezus.

 

Auteur van deze module: Christien de Ruyter