Dynamische leeromgeving voor groepen in de kerk

Wij vinden het geweldig als mensen in de christelijke gemeente samen ontdekken, delen en leren. Er valt zoveel moois te leren in de kerk. Niet alleen door kinderen en tieners maar ook door jongeren en volwassenen. Daarom vind je hier een divers aanbod aan programma's, onderwijs en toerusting van groepen, vrijwilligers en professionals:

• Stel zelf een programma op maat samen voor je kring, cursus, tienergroep of kinderwerk  (daarvoor heb je een abonnement nodig).
  • Laat je inspireren door onze artikelen en tips
  • Bestel boeken en materialen in onze webwinkel

Al ons materiaal is gebaseerd op de Bijbel, met Jezus Christus als middelpunt. Wij geloven dat we in de Bijbel God leren kennen als onze Vader, Verlosser en Vernieuwer.

Tegelijk staan onze programma's met beide benen in het dagelijks leven en werken we vanuit hedendaagse didactische inzichten.

In dit filmpje vertelt projectleider Ingrid Plantinga meer over deze site:

Dynamisch leren

Onze visie is dat leren in de kerk geen statisch gebeuren is dat je reserveert voor een bepaalde leeftijd en dat je op een bepaald moment kunt afsluiten. Als gelovige blijf je je hele leven leren. En je leert het beste als de leerstof aansluit bij je interesse, de situatie waar je in zit of de taak waar je voor staat.

Wij geloven in dynamisch leren. Leren als een groeiproces dat altijd in beweging is. Leren dat past bij je leven en je persoon. Deze website is flexibel en daarmee ook dynamisch: we kunnen steeds onderwerpen toevoegen, actualiseren of weghalen. We kunnen ons aanbod steeds uitbreiden om zoveel mogelijk doelgroepen en mensen te inspireren.

Lees in dit artikel meer over de visie achter deze website.

Leren in de kerk  is een initiatief van het Praktijkcentrum en Buijten & Schipperheijn.

Het Praktijkcentrum inspireert en ondersteunt gemeenten en gelovigen met trainingen, begeleiding en toerustingsmaterialen, zoals deze website.
Ons team werkt deskundig en vanuit een levend geloof. In onze advies- en onderzoekspraktijk combineren wij kennis van theologie en veranderkunde. Je ontvangt van ons praktische toepassingen voor gemeenteopbouw en persoonlijke geloofsgroei.

Buijten & Schipperheijn Motief maakt als uitgeverij al jaren met veel passie boeken en producten voor de christelijke markt.