Introductie op de module Wie is er nou gek?
Leven in een niet-christelijke wereld
Het is niet altijd makkelijk om te leven in een wereld die niet-christelijk is. Tieners zijn op school misschien de enige die naar de kerk gaan. Vrienden of klasgenootjes hebben andere normen en vinden het soms raar hoe christenen leven en wat zij geloven. Hoe ga je daarmee om?
Je kunt je verre houden van de wereld en in een eigen bubbel gaan leven, maar dat is niet de weg die de Bijbel wijst. De apostel Petrus leert je hoe je tegelijk een vreemdeling in en een priester voor de wereld kunt zijn.
Nadat je hier samen over na hebt gedacht ga je in de laatste bijeenkomst kennis maken met een persoon of instelling die als christen van betekenis wil zijn in de wereld.
Bij deze module horen de volgende bijeenkomsten:
1. Hoe kijk jij naar de wereld?
Tieners krijgen de ruimte om hun ervaringen met leven in een niet christelijke wereld een plekje te geven.
2. Hoe kijkt God naar de wereld?
God heeft de hele wereld op het oog en maakt gebruik van menselijke cultuur. Als christen hoef je dus niet vijandig tegenover de wereld te staan.
3. Hoe kijkt de wereld naar christenen?
De kern van het geloof is onvoorwaardelijke liefde en hoop, iets wat voor veel mensen een raar principe is.
4. Ben ik nou gek?
Tieners krijgen handvatten om de aantrekkelijkheid van het geloof te zien en zijn in staat om dit te verwoorden.
5. Vreemdelingen in de wereld
Als christen ben je geen heilig boontje, maar wel apart gezet van de wereld om als een vreemde eend in de bijt Gods liefde uit te dragen.
6. Priesters voor de wereld
Als priester sta je tussen God en de wereld in. Je brengt iets van Gods liefde naar de wereld en je brengt de wereld bij God in gebed.
7. De wereld in
Excursie/expeditie om kennis te maken met iemand/een organisatie die als christen positief aanwezig wil zijn in de samenleving.
Auteurs van deze module: Mirjam van Boven en Ingrid Plantinga