Introductie op God bevrijdt!

Introductie op de module God bevrijdt!

We duiken in deze module in verschillende bijbelverhalen waarin een bijbels figuur letterlijk of figuurlijk gevangen zit. Waarvan bevrijdt God hen? Wat betekent dat voor ons? Waar kan God ons nog steeds van bevrijden?

Onze God is een God die bevrijdt. Dit begint in de Bijbel bij de bevrijding de Israëlieten uit Egypte van de slavernij. Daarna laat Hij steeds weer zien dat Hij ons wil bevrijden. Jozef van de valse beschuldigingen, Simson van verleidingen en Paulus en Silas van angst. Uiteindelijk komt de ultieme bevrijding van zijn Zoon, Hij bevrijdt ons van zonden ons door zijn kruisiging en opstanding.

De bevrijding in de Bijbel is vaak letterlijk. Bevrijding uit slavernij of gevangenschap. Maar deze letterlijke verhalen staan symbool voor iets dat dieper gaat. God maakt vrij van alles wat ons in beslag neemt! God kan jou ook bevrijden uit iets waar jij in vast zit, bijvoorbeeld een verslaving of boosheid.

In deze module zit een doorlopend spelelement. Elke module wordt afgesloten met een klein Escapespel. Je zou ervoor kunnen kiezen om het Escapespel tijdens de club te doen, als er in jouw kerk een scheiding is tussen kinderwerk op zondag en club. In het Escapespel ontdekken de kinderen spelenderwijs het bijbelverhaal en komen ze erachter hoe God in de tijd van de Bijbel, maar ook nu nog, bevrijdt!

Bijeenkomsten:

  1. Volk van Israël
  2. Jozef
  3. Simson
  4. Jeremia
  5. Jezus
  6. Escaperoom

Auteur van deze module: Marjolijn van der Stelt