Thuisvieringen – Angst

Niet elk onderdeel van het programma past bij elke situatie. De een viert samen met zijn tienerkinderen of peuters, de ander viert alleen, met zijn partner of met een aantal vrienden. Dus kies zelf de onderdelen die passen bij jouw thuisviering en vink ze aan.

Je kunt de onderdelen aanvinken die je wilt gebruiken. Klik daarna op 'downloaden' en je krijgt je op maat gemaakte opening als pdf om uit te printen.
Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn en dit is gratis.

Een gezegende viering gewenst!

 • Intro
  Jezus koos ervoor om op aarde te komen en mens te worden zoals wij. Dat was soms mooi, maar Hij is ook heel bang geweest.
  Het gaat in de thuisvieringen over de emoties van Jezus in de laatste week van zijn leven. Vandaag over Jezus en angst.

 • Bijbellezing
  Lees Lucas 22: 39-46.
  (Of lees het verhaal over Getsemane uit een kinderbijbel.)
  Tip: Steek voordat je gaat lezen een kaars aan als symbool van Gods licht en aanwezigheid.

  Jezus weet wat er met Hem zal gaan gebeuren. Hij zal gemarteld en gedood worden en zijn Vader zal Hem in de steek laten. Dat maakt Hem doodsbang. Zo bang dat Hij druppels bloed zweet.
  In zijn angst doet Jezus twee dingen: Hij vertelt het aan God en Hij vraagt zijn vrienden om voor Hem te bidden. Dat kunnen wij van Jezus leren als we bang zijn: niet stoer doen, maar bidden en hulp vragen!
  Er is wel één groot verschil tussen de angst van Jezus en onze angst. Jezus wist dat God Hem niet zou gaan helpen. Hij moest het echt zelf doen. Net alsof je je naar achter laat vallen terwijl je weet dat niemand je opvangt...
  Dat hoeven wij nooit mee te maken. Hoe moeilijk wij het ook hebben, God is altijd bij ons. Hij zal ons altijd opvangen als wij vallen.

 • Bidden
  Zoek voorbede-punten op via de website van je gemeente. Als je het ritueel met de briefjes niet gedaan hebt bid dan ook voor de dingen waar jullie bang voor zijn.
  Als je met meer mensen bent kun je de punten op briefjes schrijven en onder elkaar verdelen.

 • Collecte
  Door geld te geven aan een goed doel kun je iets betekenen voor mensen die bang zijn. Kijk wat het collectedoel van je gemeente is of zoek samen een ander goed doel. Vraag iedereen om iets van zijn eigen geld daarvoor te geven.