Thuisvieringen – Toewijding

Niet elk onderdeel van het programma past bij elke situatie. De een viert samen met zijn tienerkinderen of peuters, de ander viert alleen, met zijn partner of met een aantal vrienden. Dus kies zelf de onderdelen die passen bij jouw thuisviering en vink ze aan.

Je kunt de onderdelen aanvinken die je wilt gebruiken. Klik daarna op 'downloaden' en je krijgt je op maat gemaakte opening als pdf om uit te printen.
Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn en dit is gratis.

Een gezegende viering gewenst!

 • Omdat er geen thuisviering was voor stille zaterdag heeft een van onze gebruikers, Arnold Vaandering, deze zelf geschreven en aan Leren in de kerk aangeboden zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken!

 • Intro
  Jezus koos ervoor om op aarde te komen en mens te worden zoals wij. Maar Hij was een raadsheer, een goed en rechtvaardig mens. Dat zijn precies de woorden die de evangelist Lucas gebruikt voor de man die zo veel op het spel zette om Jezus een eervolle begrafenis te geven. Vandaag gaat het over (de emotie) toewijding.

 • Bijbellezing
  Tip: Steek voordat je gaat lezen een kaars aan als symbool van Gods licht en aanwezigheid.
  Lees Lucas 23: 50-55

  Jezus is aan het kruis gestorven. De centurio die er bij was ervaart Hem als een rechtvaardig mens, ja zelfs als de zoon van God. Zijn benen werden echter niet gebroken en zo ging de Schrift in vervulling. Een van de laatste woorden die Jezus aan het kruis zegt, laten nog eens zien waarom hij op aarde was: om het werk van God te doen. Die toewijding benoemt Jezus zelf in Johannes 4: ‘Ik leef van gehoorzaamheid aan God. Ik werk namens Hem en dat werk zal ik afmaken.’
  Die toewijding toonde ook Josef van Arimatea. Net al wij christenen verwachtte hij de komst van Gods koninkrijk. Die toewijding mogen wij ook tonen, want Jezus betaalde een hoge prijs: Hij liet onschuldig zijn leven voor ons! Dat is pas toewijding.