Diversiteit

 

Zoveel mensen, zoveel verschillen.
Toon filters

Doelgroep

Openingen
Werkers in de kerk

Aanvaarding

Meningsverschil en conflict is onderdeel van kerk-zijn. Maar hoe ga je daarmee om?

Tieners

Discriminatie

Tieners zijn vaak op zoek naar de praktische consequenties van geloven. Deze serie laat zien dat Gods Woord relevant is voor maatschappelijke thema’s zoals discriminatie van verschillende groepen. Er is veel ruimte voor meningsvorming en discussie.

Kringen
Volwassenen

Geloofstalen

Er zijn verschillende geloofstalen. Tijdens deze kring leer je je eigen taal en die van de ander beter verstaan.

Jongeren

Je geloofsleven

Bespreek en onderzoek met elkaar hoe jij naar de wereld wilt kijken, wat je gelooft en wat dit betekent voor hoe je je leven wilt inrichten. Met behulp van werkvormen die aansluiten bij jullie jongeren!

Jongeren

Kennismaking – wie ben jij?

Leer elkaar en jezelf beter kennen! Geef elkaar positieve vooroordelen, ontdek wat de Bijbel kan zeggen over je identiteit en maak afspraken over hoe jullie met elkaar om gaan.

Tieners

Kijkwijzers

Bekijk het leven eens als een film met kijkwijzers: Geweld, seksualiteit, discriminatie, grof taalgebruik. Tieners komen dit in hun dagelijks leven tegen. Jezus leert ons dat christenen het zout voor de wereld zijn. Dus hoe reageer jij met zout op de kijkwijzers om je heen?

Openingen
Werkers in de kerk

Muren omver

Deze opening past in de tijd van Pinksteren. Het gaat over Psalm 87 en hoe diversiteit het wezen van God laat zien. Je wordt aangemoedigd om als kerk je roeping te erkennen om muren tussen mensen en groepen omver te werpen.

Kringen
Volwassenen

Omgaan met verschillen

Mensen denken en doen vaak heel verschillend, ook als het om geloof gaat. Deze bijeenkomst gaat over hoe je daar beter mee kunt omgaan.

Gemeentebreed

Trektocht

Ga als gemeente op trektocht. Hiermee bieden we bouwstenen aan om als gemeente met elkaar in gesprek te zijn over wat je drijft en waar je naar verlangt én hoe je dit persoonlijk en als gemeente concreet kunt maken. Daarbij is het uitgangspunt dat iedereen – van jong tot oud – mee kan doen en dat je aan het eind van de trektocht wegen hebt gevonden om samen verder te gaan.